Het griendhout teamKantoor Griendhouthandel

Van Aalsburg BV

Een uniek familiebedrijf
Van Aalsburg is de griendhouthandel, waarin van vader op zoon(-s) het ambacht van de griendwerker is doorgegeven. Inmiddels uitgegroeid tot een familiebedrijf met 7 broers. In Nederland, maar ook in het buitenland geroemd om de kennis en ervaring op het gebied van met name zinkstukken, kraagstukken en beschoeiingen.Daarnaast verzorgt Van Aalsburg BV gevlochten wilgentenen schuttingen bij particulieren en bedrijven.

Met zo'n 100 hectare griendhoutkwekerijen, alle benodigde en specialistische materieel in eigen bezit en een ervaren en enthousiast team, kan gerust gezegd worden: Bij Van Aalsburg gaat ambachtelijke kennis prima samen met moderne werkmethodes en een professionele bedrijfsvoering op maatschappelijk verantwoorde wijze.

Lees meer over Van Aalsburg B.V.

Producten Griendhout

Producten

Op laaggelegen, buitendijkse gronden werden vroeger biezenvelden aangelegd, die bij verder opslibben door de rivier, overgingen in cultuurrietvelden. Wanneer deze velden voldoende opgeslibd waren, werden ze omgevormd tot grienden.

Nog steeds worden grienden aangelegd, onderhouden en geëxploiteerd voor de griendhoutproducten. Van Aalsburg BV is één van de weinig overgebleven bedrijven in Nederland, die zich bezighoudt met het ambachtelijk - maar toch commercieel - vervaardigen van griendhoutproducten, zoals:Wilgentenen schuttingen(Klassieke) ZinkstukkenBeschoeiingStuifschermenOnderstammenKastanjehouten palenWiepenVlondersSchanskorvenHelmgras planten.

Lees meer over onze producten

Diensten Griendhouthandel

Diensten

Naast onze wilgentenen producten hebben we ook de volgende (verhuur) diensten: Ponton/unifloats verhuur, Confectie geotextielen, Transport, Sloten vegen, Grondwerk, Baggeren, Bestorten, Plaggen

Onze diensten worden op een professionele en maatschappelijk verantwoorde manier aangeboden met ervaren en deskundig VCA gecertificeerd personeel.

Lees meer over onze diensten

Wilgentenen schuttingen

Bent u op zoek naar een wilgentenen schutting met een natuurlijke uitstraling die past bij uw tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Lees hier meer over onze wilgentenen schuttingen.
CO2 prestatieladder

CO2 beleid van Aalsburg

Van Aalsburg B.V. werkt er hard aan om de CO2 uitstoot te verminderen en een duurzame werkomgeving te creëren. Een grote vermindering van CO2 komt door de aanschaf van een houtkachel. Deze houtkachel voorziet het hele bedrijf van warmte door de verbranding van onze eigen houtsnippers. Hierdoor hoeft er geen gas meer ingekocht te worden. De elektriciteit die wij gebruiken wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak van onze bedrijfslocatie. Ook nemen wij maatregelen om CO2 uitstoot door brandstof te verminderen. Het gebruik van biologisch afbreekbare brandstof is hier een voorbeeld van.

In 2017 hebben we het CO2 certificaat niveau 5 van de CO2 prestatieladder behaald!

Lees meer over de CO2 prestatieladder

Bezoek binnenkort onze webshop

Via onze webshop kunnen particulieren en bedrijven binnenkort heel eenvoudig onze producten bestellen. Bent u op zoek naar een wilgenhouten schutting, kastanjepalen,enz. om zelf te plaatsen, bestel deze via onze webshop.

Nieuwe vlechtlatten voor een prachtige wilgentenen schutting!!

februari 22, 2018

Nieuwe vlechtlatten voor een prachtige schutting! De oogst van de nieuwe vlechtlatten is in volle gang. De latten worden gemaai… Lees volledig bericht

Schanskorven op de Linge

februari 19, 2018

Schanskorven op de Linge! Voor het Waterschap Rivierenland plaatst van Aalsburg 1050 m schanskorven op de Linge ter hoogte van … Lees volledig bericht

Klassieke Zinkstukken op de Zeeschelde (BE)

februari 14, 2018

Klassieke Zinkstukken op de Zeeschelde (BE) In januari 2018 is Van Aalsburg B.V. gestart met werkzaamheden voor het project ‘Re… Lees volledig bericht

Dijkverbetering Oude Rijn Traject Nieuwerbrug gaat beginnen

februari 6, 2018

Dijkverbetering Oude Rijn Traject Nieuwerbrug gaat beginnen Nieuwerburg - Het waterschap heeft de dijkverbetering langs De Oude… Lees volledig bericht

Direct een vraag stellen aan Van Aalsburg BV?