Plaggen

Van Aalsburg B.V. zet zich in om het kwetsbare milieu in stand te houden. Plaggen is het verwijderen van de bovenste grondlaag met begroeiing. Een plag is een uitgestoken zode met gras- of heideplanten plus beworteling. In deze tijd is plaggen een veel gebruikte beheermaatregel. Plaggen dient om de heidevegetatie te verjongen. De onnatuurlijk verrijkte en de vervuilde bovenste laag van de bodem verdwijnen en de grond wordt armer aan voedingsstoffen. Hierdoor komen pioniervegetatie en heide opnieuw tot ontwikkeling. Een bekend terrein voor Van Aalsburg, want de mannen zijn ervaren en hebben er de juiste machines, moeraskranen, voor in huis.

Belangrijk voorbeeld hiervan is het Naardermeer. We verwijderden de bossen en haalden met onze moeraskranen 20 tot 40 cm. van de bovenlaag af, zodat het riet weer kon gaan groeien. In het riet en de ontstane eilandjes groeien nu weer zeldzame en bijzondere planten, als ronde zonnedauw en de groenknolorchis. Een prachtig project.

Contact

Hebt u een klus op het oog, neem dan aub. contact met ons op. Uiteraard geheel vrijblijvend. Onze gratis adviezen komen u zeker van pas. Ze besparen u veel geld, werk, tijd, energie en brandstof. U kunt ook onze bedrijfslocatie in Hellouw (gemeente West Betuwe) bezoeken. Daar kunt u ons machinepark en onze moeraskranen zien en kunnen we u optimaal informeren over de nieuwste ontwikkelingen.

Onze openingstijden zijn: ma t/m vr 8.00-18.00 en za 8.00-17.00 uur. Adres: Paalgraaf 11, 4174 LC Hellouw (niet ver van de kruising A2 en A15). Bel voor een afspraak: 06 531 795 38. De koffie staat voor u klaar. U bent van harte welkom.

IMG-20160927-WA0045.jpg

Shredderponton Nieuwkoop.jpg

Plaggen visgraat Nieuwkoop.png

Plaggen Nieuwkoop.png

Shredderponton Nieuwkoop ingezoomd.jpg

 

Video's

Op stap met boswachter Hanne
Plaggen Kampen

Foto's

Direct een vraag stellen over Plaggen