Helmgras planten

Van Aalsburg plaatst niet alleen stuifschermen, maar verzorgt ook de aanplant van helm of helmgras. Ook wel duingras genoemd. Een forse, taaie, grijsgroene pioniersplant, die de duinen beschermt tegen water en wind en dus belangrijk is voor duinvorming. Helmgras produceert lange wortelstokken, die diep in de bodem doordringen en steeds weer nieuwe plantjes vormen. Helm is prima bestand tegen harde wind en stuivend zand. De plant kan per jaar een toename van een meter stuifzand aan; het gras groeit steeds boven het zand uit.Een prachtig en natuurlijk middel om het zand vast te houden. Het wordt daarom op grote schaal toegepast.

De aanplant gebeurt in nauw overleg met de opdrachtgever. Gezamenlijk beoordelen we de omstandigheden van de duinen en bepalen we het aantal plantjes per m2.

Van Aalsburg doet dit werk voor particulieren en overheidsinstellingen.

Contact

Onze specialisten adviseren u graag over alle aspecten. Uiteraard geheel vrijblijvend. Wij denken met u mee. Profiteer dus van onze kennis en ervaring. U kunt ook onze bedrijfslocatie in Hellouw (gemeente West Betuwe) bezoeken.

Onze openingstijden zijn: ma t/m vr 8.00-18.00 en za 8.00-17.00 uur. Adres: Paalgraaf 11, 4174 LC Hellouw (niet ver van de kruising A2 en A15). Bel voor een afspraak: 06 531 795 38. De koffie staat voor u klaar. U bent van harte welkom.

Klik hier voor foto`s

Helmgras planten in duin Helmgrasplanten ter bescherming

 

Uiteraard zijn wij altijd bereid u te informeren en te adviseren op vrijblijvende basis.

U kunt ons ook altijd bezoeken tijdens onze openingstijden, welke u vindt op de website. Wij zijn gevestigd aan de Paalgraaf 11 in Hellouw. 

Helmgras planten

Direct een vraag stellen over Helmgras planten