Helmgras planten

Van Aalsburg plaatst niet alleen stuifschermen, maar verzorgt ook de aanplant van helm of helmgras. Ook wel duingras genoemd. Een forse, taaie, grijsgroene pioniersplant, die de duinen beschermt tegen water en wind en dus belangrijk is voor duinvorming. Helmgrasplanten ter beschermingHelmgras produceert lange wortelstokken, die diep in de bodem doordringen en steeds weer nieuwe plantjes vormen. Helm is prima bestand tegen harde wind en stuivend zand. De plant kan per jaar een toename van een meter stuifzand aan; het gras groeit steeds boven het zand uit. Helm is in combinatie met stuifschermen een beproefd en goedkoop middel om de kust, het zand, vast te houden. Het wordt daarom op grote schaal toegepast.

De aanplant gebeurt in nauw overleg met de opdrachtgever. Gezamenlijk beoordelen we de omstandigheden van de duinen en bepalen we het aantal plantjes per m2. We verzorgen zelf controlemetingen middels GPS. Na oplevering worden As-built tekeningen aangeleverd in DWG of DXF bestanden. Het belang hiervan wordt vaak onderschat. Die As-built tekeningen of revisietekeningen vormen de basis voor onderhoud. Ze bieden u snel en direct inzicht in de actuele situatie.

Van Aalsburg werkt met dit duingras voor particulieren en overheidsinstellingen.

Contact
Onze specialisten adviseren u graag over alle aspecten. Uiteraard geheel vrijblijvend. Wij denken met u mee. Profiteer dus van onze kennis en ervaring. U kunt ook onze bedrijfslocatie in Hellouw (gemeente West Betuwe) bezoeken.

Onze openingstijden zijn: ma t/m vr 8.00-18.00 en za 8.00-17.00 uur. Adres: Paalgraaf 11, 4174 LC Hellouw (niet ver van de kruising A2 en A15). Bel voor een afspraak: 0418 - 581229. De koffie staat voor u klaar. U bent van harte welkom.

Klik hier voor foto`s

 

 

 

Direct een vraag stellen over Helmgras planten