• Plaatsing en levering vanaf 1M2 voor zowel particulieren als bedrijven/overheden.
  • Bij Van Aalsburg B.V. gaat ambachtelijke kennis prima samen met moderne werkmethodes en een professionele bedrijfsvoering.
nl us de

Zinkstukken (met geotextiel)

Zink- en kraagstukken met geotextiel hebben een andere constructievorm dan klassieke zinkstukken. Voor deze zink- en kraagstukken wordt gebruik gemaakt van geotextiel met ingeweven lussen. In veel gevallen is geen vulling (rijshout) nodig. In deze zink-en kraagstukken worden minder wiepen en rijshout verwerkt dan in klassieke zinkstukken.  

Bij Van Aalsburg worden de geotextielen aan elkaar gemaakt (geconfectioneerd met een speciale naaimachine), ter grootte van het gewenste zink- of kraagstuk. Zink- en kraagstukken kunnen in diverse afmetingen samengesteld worden; van 5 x 5 meter tot 25 x 320 meter.
Het geotextiel is door de fabrikant voorzien van ingeweven lussen. Deze lussen worden gebruikt om de sjorringtouwen vast te zetten. Op het geotextiel wordt - net als bij een klassiek zinkstuk - een raamwerk van wiepen uitgelegd, 2 lagen wiepen haaks op elkaar. De kruising van de wiepen wordt stevig geknoopt met sjorringtouw, dat aan de het doek is geknoopt. Het sjorringtouw heeft, door de sisal-polypropyleen verbinding, de eigenschap uit te zetten zodra ze nat wordt. Hierdoor blijven gelegde knopen stevig zitten.

Afzinken van zink- en kraagstukken

Zodra het wiepenraamwerk (ten minste 2 lagen wiepen) vastgeknoopt zit aan het doek, is het kraagstuk klaar om afgezonken te worden met basaltstenen. Het wiepenraamwerk voorkomt dat de stenen kunnen rollen en houdt het onderliggende doek op zijn plaats. Zink- en kraagstukken bieden daarom een goede bescherming aan oevers of bodems.

Naast deze kraagstukken maakt Van Aalsburg ook zinkstukken met 3 of 4 lagen wiepen, eventueel opgevuld met rijshout, waardoor nog sterkere constructies worden verkregen voor oever- of bodembescherming. Lees hier meer over onder “klassieke zinkstukken

telefoon 10 2013 781.jpg20140617_095303.jpgSAM_0082.JPG

 

Onderstaand filmpje geeft een impressie van het afzinken van een zinkstuk  (bron: RTV Oost)

 

Video over de zinkstukken op de Maasvlakte