Stuifschermen

Stuifschermen in weg- en waterbouw

Om strand en duinen in de juiste conditie te houden én ze te beschermen tegen water en wind, worden stuifschermen geplaatst. Deze rijen fijn rijshout van zo’n 80 cm tot  2 ½ meter lang, worden ingegraven in het zand om ervoor te zorgen dat nieuw zandafzet plaatsvindt door wind en water. Omdat dit zand ophoopt tegen de stuifschermen, worden in de loop der jaren nieuwe duinen gevormd. Het plaatsen van deze stuifschermen op de Nederlandse eilanden, en Nederlandse / Belgische stranden, gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat en de Waterschappen.  

Tegenwoordig wordt ook in de wegenbouw gebruik gemaakt van stuifschermen. Met het aanleggen van ophogingen langs bestaande wegen worden stuifschermen geplaatst om te voorkomen dat zand verkeersonveilige situaties veroorzaakt én om te voorkomen dat Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB) met zand verstopt raakt.

Van Aalsburg levert rijshout en plaatst stuifschermen door heel het land. Wilt u meer weten over de toepassingen van stuifschermen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0418 581229 of via email: info@vanaalsburgbv.nl

Foto's

Direct een vraag stellen over Stuifschermen