• Plaatsing en levering vanaf 1M2 voor zowel particulieren als bedrijven/overheden.
  • Bij Van Aalsburg B.V. gaat ambachtelijke kennis prima samen met moderne werkmethodes en een professionele bedrijfsvoering.
nl us de

Wiepen

Wiepen productie
Voor (klassieke) zinkstukken worden wiepen gebruikt. Een wiep is een rol van rijshout, machinaal omwikkeld met touw. Rijshout is 2 tot 4 jarig wilgenhout dat in de winter gekapt of gemaaid is en direct is gebost (bosdiameter 65 cm). Per dag kan Van Aalsburg zo’n 20 tot 30 kilometer wiepen produceren.

Wiepen maken
De bossen rijshout worden bij de wiepenmachine losgemaakt om vervolgens de losse rijshout takken te persen tussen de twee rollen van de wiepenmachine. Direct na de persrollen wordt het hout omwikkeld met touw, waarna de rijshouten wiep in een goot glijdt. Eventueel benodigde sterkere wiepen worden - computergestuurd - omwikkeld door meer touw.
De wiepen worden conform de wensen van diverse opdrachtgevers vervaardigd, in vele lengtes en diktes. Over het algemeen worden wiepen van 30 cm omtrek gebruikt, maar ook 40 cm omtrek is voor Van Aalsburg geen probleem. De lengte van de gemaakte wiepen varieert van 1 meter tot 20 meter.

Per wiepenmachine werken 3 medewerkers en een kraanmachinist voor de aan- en afvoer van rijshout en wiepen. Voor het laden en lossen van wiepen gebruiken we een “evenaar”, waarmee - met behulp van kettingen - een bundel van 30 wiepen in één keer gehesen kan worden. Alle transporten verzorgen we zelf, of het nu gaat om rijshout of om onze machines. Dus hebben we bij Van Aalsburg ook de capaciteit om vervoer van de grote lengtes van wiepen, zelf te verzorgen.

Wiepen